6 (Such) fun facts!

#Fun fact 1

Het Engelstalige toneelstuk ‘I need a friend’, wordt op 5 oktober opgevoerd voor de groepen 1 tot en met 4 door het Such Fun team.
In I need a friend zien de leerlingen hun monstervrienden uit Nederland (Zep), Slovenië (Miha), Portugal (Bolota) en Finland (Sisu) terug.

Het verhaal is gebaseerd op het boek Little Beaver and the echo van Amy Macdonald.

#Fun fact 2

De groepen 5 tot en met 8 doen deze kinderboeken week mee aan de Voice of Such Fun, een zangwedstrijd met Engelse talige liedjes

in het teken van vriendschap. Ze kunnen met de hele klas meedoen, maar ook zangers en zangeressen die alleen of in een groepje willen zingen kunnen hun inzending voor 8 oktober insturen. Zie foto.

#Fun fact 3

Sinds dit jaar heeft onze school niet alleen een coördinator Engels (Yvette Mathijssen), maar zelfs een hele werkgroep (waar ook Gemmeke Spierings en Ineke Danen inzitten).
De plannen voor 2018-2019 zijn groots en meeslepend en hebben alles te maken met onze deelname aan het Playing ever After project met partnerscholen in Finland, Slovenië en Portugal.

Ook neemt de coördinator zitting in het Bossche VVTO leernetwerk.

#Fun fact 4

Maar liefst 23 ATO- leerkrachten maakten de afgelopen twee jaar gebruik van ons KA 1  Erasmus+ nascholingsproject in Engeland en op Malta of gingen op job-shadowing naar Spanje.

Ook vanuit Caleidoscoop waren daarbij in deze ronde drie leerkrachten bij!

#Fun fact 5

De week na de herfstvakantie gaan Eefje, Yvette, Gemmeke, Ineke, Richard en Yvonne (Such Fun) naar Portugal voor de derde transnational meeting van ons Erasmus + project.

Zij zijn te gast op het Colegio do Ave in Guimaraes.
Focus zal liggen op storytelling and picture books, met een training van een aantal dagen. Daarnaast zullen we in internationaal verband werken aan een nieuw verhaal en uitwerking van de thema’s sprookjes en kastelen en muziek.

In de klas wordt gezorgd voor vervanging.

#Fun fact 6

Miss Yvonne, Miss Simone, Miss Zeynep en Miss Rivka verzorgen in de periode tot de kerst de Engelse lessen in groep 1 tot en met 8.