Een nieuwe leerlingenraad met....

... een heel belangrijke taak.

Op dinsdag 11 september kwam de nieuwe leerlingenraad van Caleidoscoop voor het eerst bij elkaar. De leerlingenraad bestaat uit 6 leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8. De leerlingen zijn door hun groep gekozen of hebben een motivatie gegeven waarom zij graag deel uit willen maken van de leerlingenraad. Iedere 4 tot 6 weken gaan zij met Richard in gesprek en nemen zij onderwerpen mee vanuit de groepen waarover gepraat wordt en waarop actie ondernomen wordt.

De eerste taak van de leerlingenraad is gelijk een heel belangrijke taak, namelijk meedenken met het ontwerp voor het groene schoolplein. Caleidoscoop heeft een subsidie aangevraagd én ontvangen van de provincie Noord-Brabant om het schoolplein groener te maken. Op donderdagmiddag 12 september hebben we de eerste bijeenkomst gehad met de leerlingenraad, de landschapsarchitect en ouders van school. De leerlingenraad heeft de taak meegekregen om de kinderen in hun groepen ontwerpen en ideeën te laten bedenken voor het nieuwe schoolplein. Binnenkort vindt het eerste ontwerpatelier plaats waar we tot een eerste ontwerp gaan komen met elkaar.