Playing ever after in Portugal

Na een jaar internationaal samengewerkt te hebben binnen het Playing ever After project met leerlingen en collega’s op KC Caleidoscoop, waren we met 6 Nederlandse en nog eens 9 collega’s uit Finland en Slovenië, afgelopen week te gast op onze Portugese partnerschool Colégio do Ave

Het was een prachtige week van uitwisseling, leren van en met elkaar en werken aan het vierde verhaal over onze monsters en de komende thema’s. Er was ruimte voor jobshadowing van Portugese collega’s die ICT, muziek, science, gym en kunstvakken in het Engels aanboden.

We volgden een drieledige training van coryfee Sandie Mourao, over hoe je vrij spel in de English Language Area  kunt voeden door je kringactiviteiten via vaste formats te laten verlopen om zo tot een spelspiraal te komen (Moyles& Mourao) en over het gebruik van prentenboeken.

Maar het hoogtepunt was zonder meer de theatervoorstelling Sisu’s reindeer Search die de leerlingen in het auditorium van de universiteit op de bühne brachten. Met groot enthousiasme dansten en zongen ze en lieten ze in hun toneelspel zien hoeveel impact het project heeft op de ontwikkeling van hun Engels.

Collega's kwamen geïnspireerd terug en zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan om het thema Castles and fairytales te implementeren in de hoeken en instructiemomenten.

Natuurlijk was er na het werk tijd om te genieten van het moois dat Guimares en Porto ons te bieden hadden. Kijk op https://playingeverafterblog.wordpress.com/ voor een uitgebreid verslag.

Het Playing Ever After programma wordt gesubsidieerd door Erasmus + (nationaal agentschap voor Nederland is www.nuffic.nl). Wil je meer horen over het programma in Portugal? Neem dan contact op met Richard, Eefje, Yvette, Gemmeke of Ineke!