Stel cookie voorkeur in

Algemene info

Thuiswerken aan school

Bij een langdurige calamiteit biedt KC Caleidoscoop thuisonderwijs aan.

Via een digitaal device (tablet, iPad, pc, laptop) kunnen de leerlingen de stof tot zich nemen. We gaan er vanuit dat kinderen alleen in hun eigen account gaan werken en niet op andere namen klikken. 

Bij thuisonderwijs gaan we uit van een lesdag van 9 uur tot 12 uur. We beperken ons grotendeels tot de kernvakken rekenen, lezen, taal en spelling. De leerkrachten zijn in dit tijdsbestek van 9 uur tot 11 uur via e-mail bereikbaar voor de ouders. Wij adviseren dat jullie waar mogelijk ongeveer 2 uur per dag besteden aan onderwijs. Houd de social schools app in de gaten voor aanvullende informatie van de leerkracht. 

Via de groepslinkjes onder het kopje thuiswerk, kunt u naar de pagina van de klas van uw zoon/dochter. Hier vindt u verdere informatie m.b.t. thuiswerk en het installeren/downloaden en gebruik van verschillende digitale omgevingen.

Thuisonderwijs januari 2021

 

Teams / Online Live moment met de leerkracht(en)

Groepsmomenten zullen plaatsvinden via Teams. Via deze tool kan uw zoon/dochter o.a. videobellen met de leerkracht. Controleer tijdig of het lukt om uw kind aan te melden. Bekijk hiervoor de handleiding.

Handleiding Teams

De leerling kan 2 keer in de week deelnemen aan een live contactmoment met de leerkracht(en). Deze momenten zullen plaatsvinden via Teams. U kunt de afspraak inzien door uw zoon/dochter aan te melden via Teams en de agenda te bekijken. De afspraak van het live moment zal tijdig in de agenda verschijnen.

Schema live momenten

 

Basispoort

Basispoort is een omgeving waarin de kinderen op school toegang krijgen tot de software. Basispoort is ook thuis te gebruiken. Helaas zijn niet alle methodes thuis toegankelijk, maar wel veel.

Van de leerkracht heeft u een mail gekregen om een thuisaccount te creëren. Via deze link kunt u met het gebruikte e-mailadres en (nieuw) wachtwoord toegang krijgen tot https://thuis.basispoort.nl

Sommige ouders bezitten de inloggegevens al en hebben in het verleden al vaker thuis met basispoort gewerkt. Druk op wachtwoord vergeten wanneer u de inloggegevens kwijt bent. 

U hoeft zich maar één keer aan te melden voor basispoort. Wanneer u inlogt, komt er een pagina in beeld met al uw kinderen die onderwijs krijgen op KC Caleidoscoop. Wanneer u meerdere kinderen hebt, vraagt basispoort om een extra wachtwoord wanneer u op de naam van uw kind drukt. Dit wachtwoord weet uw kind zelf. Als er problemen zijn, kunt u altijd contact opnemen met de leerkracht. 

Heeft u geen e-mail vanuit basispoort gekregen? Controleer dan eerst de 'spam'-box of deze daar terecht is gekomen. Mocht u dan nog steeds niks vinden, neem dan via de mail contact op met de leerkracht van uw zoon/dochter.

Wanneer u een I-pad van school leent, kunt u niet gebruik maken van de basispoortapp. U moet zich aanmelden via de thuiswebsite van basispoort. 

Uitleg aanmelden thuiswerkplek basispoort