Stel cookie voorkeur in

Algemene info

Thuiswerken aan school

Bij een langdurige calamiteit biedt KC Caleidoscoop Thuis-onderwijs aan.

Via een digitaal device (tablet, iPad, pc, laptop) kunnen de leerlingen de stof tot zich nemen. We gaan er vanuit dat kinderen alleen in hun eigen account gaan werken en niet op andere namen klikken. 

Bij thuisonderwijs gaan we uit van een lesdag van 9 uur tot 12 uur. We beperken ons grotendeels tot de kernvakken rekenen, lezen, taal en spelling. De leerkrachten zijn in dit tijdsbestek van 9 uur tot 11 uur via e-mail bereikbaar voor de ouders. Wij adviseren dat jullie waar mogelijk ongeveer 2 uur per dag besteden aan onderwijs. Houd de social schools app in de gaten voor aanvullende informatie van de leerkracht. 

Via de groepslinkjes onder het kopje thuiswerk, kunt u naar de pagina van de klas van uw zoon/dochter. Hier vindt u verdere informatie m.b.t. thuiswerk en het installeren/downloaden en gebruik van verschillende digitale omgevingen.

Basispoort

Basispoort is een omgeving waarin de kinderen op school toegang krijgen tot de software. Basispoort is ook thuis te gebruiken. Helaas zijn niet alle methodes thuis toegankelijk, maar wel veel.

Van de leerkracht heeft u een mail gekregen om een thuisaccount te creëren. Via deze link kunt u met het gebruikte e-mailadres en (nieuw) wachtwoord toegang krijgen tot https://thuis.basispoort.nl

Sommige ouders bezitten de inloggegevens al en hebben in het verleden al vaker thuis met basispoort gewerkt. Meld het bij de leerkracht als u de inloggegevens kwijt bent. 

U hoeft zich maar één keer aan te melden voor basispoort. Wanneer u zich inlogt, komt er een pagina in beeld met al uw kinderen die onderwijs krijgen op KC Caleidoscoop. 

Heeft u geen e-mail vanuit basispoort gekregen? Controleer dan eerst de 'spam'-box of deze daar terecht is gekomen. Mocht u dan nog steeds niks vinden, neem dan via de mail contact op met de leerkracht van uw zoon/dochter.

Link:

Uitleg aanmelden thuiswerkplek basispoort