Stel cookie voorkeur in

Groep 3

Een aantal vakgebieden op basispoort zijn niet beschikbaar. De leerlingen kunnen thuis aan de volgende vakgebieden werken: 

Algemeen

Iedere week wordt er op maandag voor 08.30 uur een nieuw werkschema op de website geplaatst. In dit werkschema staat per vakgebied wat de kinderen kunnen oefenen. Bij alle vakgebieden zijn opdrachten beschreven met daarbij tijden. Deze tijden zijn indicaties. U heeft verschillende materialen mee naar huis gekregen. Indien er overig materiaal nodig is, wordt dit op de website geplaatst. In het werkschema vindt u ook linken naar de benodigde filmpjes. De benodigde filmpjes worden altijd 's ochtends aan het werkschema toegevoegd. Zorg ervoor dat u 's ochtend altijd even het schema bekijkt. 

Werkschema 6 mei t/m 8 mei: Werkschema maandag (groep B)

Basispoort

Doordat heel Nederland in basispoort werkt, kan het zijn dat het programma niet altijd goed werkt. 

Taalzee en rekentuin kunt u ook bereiken zonder basispoort. Ga dan naar oefenweb.nl en vul de inloggegevens van uw kind in. De meeste leerlingen weten de inloggegevens uit hun hoofd. Mail de leerkracht wanneer ze de gegevens niet meer weten. 

Lezen

Lezen is belangrijkste in groep 3! Het maken van leeskilometers staat hierbij voorop. Lezen de kinderen een tijdje niet, dan gaan ze achteruit in hun leesniveau.

Lekker blijven lezen is erg belangrijk. Maar hoe stimuleer je de kinderen om te blijven lezen? In deze link staan leuke tips van Ellen de leesconsulent van KC Caleidoscoop. 

Zoals al eerder is benoemd ontvangt u wekelijks een werkschema. In dit schema staat per dag beschreven wat u kunt doen om het lezen te blijven oefenen. ​Als u minder tijd heeft voor het maken van alle taken, is het leeswerk het meest belangrijk om door te laten gaan. 

Bent u thuis door uw boekencollectie heen neem dan ook eens een kijkje op www.onlinebibliotheek.nl.

Laat ze voorspellen wat ze denken te gaan lezen door o.a. naar de titel en plaatjes te kijken. Stel na het lezen vragen, zodat begrijpend lezen geoefend wordt.

BOUW:

Enkele kinderen van groep 3 werken met BOUW, deze ouders zijn hiervan op de hoogte. Belangrijk is om hier naast de lesstof minimaal 3 keer per week 20 minuten mee te blijven werken.

Bent u bij een toets, dan mag u zelf deze toets afnemen, meer informatie volgt via de mail. Tot die tijd kunt u de herhaallessen maken.

Lijn 3 (basispoort)

De leerlingen kunnen via basispoort inloggen bij Lijn 3. Ze kiezen dan thema 8 de Schat en gaan hiermee oefenen, dit is herhalingsstof. Zorg dat de leerlingen de verschillende domeinen oefenen. De methode is zelfcorrigerend, de kinderen zien of ze iets goed of fout hebben gemaakt.

Pluspunt & Bingel (basispoort)

In groep 3 werken de leerlingen nog niet digitaal met pluspunt. Het rekenwerk zal geoefend worden via Rekentuin en via oefenbladen. 

Voor het automatiseren van erbij en eraf sommen tot 10 kunt u online oefenen op. http://oud.onlineklas.nl/flash/erbij%20en%20eraf.html
https://www.spelletjesplein.nl/rekenen-tot-10/
https://www.digipuzzle.net/nl/leerspellen/rekenen-tot-10/
https://www.rekenen.nl/spelletjes/
 

Voor kinderen waar dit te gemakkelijk voor is, ga dan een stapje verder en oefen tot 20 (of tot waar uw kind toe in staat is).

Als u extra verhaalsommen wilt oefenen, kunt u gebruikmaken van deze site: https://www.redactiesommen.nl/groep3.html . Het is belangrijk dat er eerst wordt gekeken naar de uitleg in het filmpje ​link. In dit filmpje wordt stap voor stap beschreven hoe je een verhaalsom uit kunt rekenen. Let op; deze sommen zijn nieuw voor de kinderen en erg lastig. Het is van belang dat u als ouders helpt bij het uitrekenen van deze sommen.

Taalzee en Rekentuin (basispoort)

De leerlingen kunnen via dit programma oefenen met taal en rekenen. De leerkracht zorgt ervoor dat de doelen die aangeboden worden, kloppen met het huidige lesaanbod. De leerkracht kan de voortgang van de leerlingen volgen.

Squla

In deze omgeving kunnen de kinderen tijdens schooltijden gratis educatieve spelletjes doen die worden gemaakt door Squla. De leerkracht heeft hier de login-gegevens van. De leerkracht kan de voortgang van de leerlingen volgen.

www.squla.nl

Weet u het wachtwoord van Squla niet meer, stuur een mail naar de leerkracht. Het kan zijn dat de server overbelast is aangezien veel kinderen in Nederland hier nu mee aan de slag gaan.

Let op; als u inlogt op basispoort kunt u niet alle programma's gebruiken. Maak alleen gebruik van lijn 3, taalzee en rekentuin.

Archief

Werkschema met filmpjes week 30 maart t/m 3 april

Werkschema met filmpjes week 6 april t/m 10 april

Werkschema met filmpjes week 13 april t/m 17 april