Stel cookie voorkeur in

Groep 3

      

  Padlet foto´s delen          Eigen werkschema maken        Link basispoort

Algemeen:

Iedere week wordt er voor maandag 08.30 uur een nieuw weekschema op de website geplaatst. In dit weekschema staat per vakgebied wat de kinderen kunnen oefenen en maken. Uw kind heeft verschillende materialen mee naar huis gekregen. In het weekschema vindt u ook linken naar de benodigde filmpjes. Het is handig om elke ochtend voor het starten het schema te openen voor uw kind. 
Heeft u vragen, dan zijn de juffen elke werkdag beschikbaar van 09.00 - 11.00 uur.

Wij maken de komende weken gebruik van het platform Padlet (zie link hierboven). De kinderen kunnen op deze pagina foto´s plaatsen en laten zien waar ze mee bezig zijn. 
 

Weekschema:

Huiswerkschema 1 week 4 t/m 8 januari
Huiswerkschema 2 week 11 t/m 15 januari
Zelfstandig werkenkaart week 1 en 2

Huiswerkschema 3 week 18 t/m 22 januari
Zelfstandig werkenkaart week 3 en 4

Lezen

Lezen is belangrijkste in groep 3! Het maken van leeskilometers staat hierbij voorop. Lezen de kinderen een tijdje niet, dan gaan ze achteruit in hun leesniveau. Maar hoe stimuleer je de kinderen om te blijven lezen? In deze link staan leuke tips van Madelon de leesconsulent van KC Caleidoscoop. 

Zoals al eerder is benoemd ontvangt u wekelijks een werkschema. In dit schema staat per dag beschreven wat u kunt doen om het lezen te blijven oefenen. ​Als u minder tijd heeft voor het maken van alle taken, is het leeswerk het meest belangrijk om door te laten gaan. 

Laat ze voorspellen wat ze denken te gaan lezen door o.a. naar de titel en plaatjes te kijken. Stel na het lezen vragen, zodat begrijpend lezen geoefend wordt.

Bent u thuis door uw boekencollectie heen neem dan ook eens een kijkje op www.onlinebibliotheek.nl.

BOUW:

Enkele kinderen van groep 3 werken met BOUW, deze ouders zijn hiervan op de hoogte. Belangrijk is om hier naast de lesstof minimaal 3 keer per week 20 minuten mee te blijven werken.

Bent u bij een toets, dan mag u zelf deze toets afnemen, meer informatie volgt via de mail. Tot die tijd kunt u de herhaallessen maken.

Lijn 3 

De kinderen kunnen via basispoort inloggen bij Lijn 3. Ze kiezen dan thema 6 Het is feest en gaan hiermee oefenen. Zorg dat de kinderen de verschillende domeinen oefenen. De methode is zelfcorrigerend, de kinderen zien of ze iets goed of fout hebben gemaakt.

 

Rekenen

Lesdoelen van Pluspunt blok 5:

- Het kind kent de volgorde van de getalsymbolen t/m 50. 
- Het kind kan hoeveelheden t/m 20 opzetten en aflezen op het rekenrek.
- Het kind kan getallen tussen 10 en 20 splitsen in 10 en eenheden. 
- Het kind kan de wijzers van de klok een uur verzetten, vanaf een heel en een half uur.

Extra:

Redactiesommen

Als u extra verhaalsommen wilt oefenen, kunt u gebruikmaken van deze site redactiesommen.nl. Onze collega Angela, rekenspecialist, heeft hiervoor een mooi filmpje gemaakt. 

Instructiefilmpje Angela                                             redactiesommen

Extra oefenwerk

In groep 3 werken de leerlingen nog niet digitaal met pluspunt. Het rekenwerk zal geoefend worden via Rekentuin en via oefenbladen. 

Voor het automatiseren van erbij en eraf sommen tot 10 kunt u online oefenen op.
http://oud.onlineklas.nl/flash/erbij%20en%20eraf.html
https://www.spelletjesplein.nl/rekenen-tot-10/
https://www.digipuzzle.net/nl/leerspellen/rekenen-tot-1
https://www.rekenen.nl/spelletjes/

Voor kinderen waar dit te gemakkelijk voor is, ga dan een stapje verder en oefen tot 20 (of tot waar uw kind toe in staat is).

Engels

Via onderstaande link kun je een Engelse les volgen.

three little pigs group 3-4

Little Red Riding Hood 3-4

Coco can do it groep 3-4