Welkom op school! Fijn dat je er bent

De eerste week zit erop en wat fijn om iedereen weer op school te zien in een nieuwe groep. Voor de groepen 8 het laatste jaar op Caleidoscoop. Traditiegetrouw werd de vlag met daarop de namen van de leerlingen van de nieuwe groepen 8 in de top van de vlaggenmast gehesen. Voor sommige leerlingen en ouders de eerste kennismaking op onze school. Welkom terug allemaal en welkom aan alle nieuwe kinderen en ouders. We hopen dat iedereen snel zijn of haar weg zal vinden op Caleidoscoop.

In de eerste periode van het schooljaar wordt er in de groepen veel aandacht besteed aan het kennismaken met elkaar en met de nieuwe leerkracht. Er worden veel activiteiten gedaan die een positieve groepsvorming stimuleren. Daar wordt bewust tijd voor gemaakt in het lesprogramma.

In groep 1/2B leerden de kinderen deze week hoe je elkaar begroet en wat daar dan allemaal bij komt kijken. Je kijkt elkaar aan en geeft elkaar een hand. Maar ja hoe moet dat dan? Moet je hard schudden? Doe je dat snel of langzaam? Is het lastig voor degene voor je als je heel hard heen en weer zwaait met een hand? En daarna ook nog jezelf voorstellen en iets over jezelf vertellen. Veel om te onthouden. Er werd druk geoefend in de groep en er werden veel handen geschud en weetjes over elkaar uitgewisseld.

We hopen dat u net zoveel zin heeft als het team van Caleidoscoop om dit schooljaar weer samen te werken met elkaar. De school is inmiddels helemaal geschilderd en alles ziet er weer top uit. We gaan er een mooi jaar van maken met elkaar.